Barion Pixel

ÁSZF

A jelen Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) a Kesztyus.hu Kft. (továbbiakban ELADÓ) (Székhelye: 1134 Budapest. Gidófalvy Lajos utca 15. 6/2.; Adószáma: 26111083-2-41; Cégjegyzékszám:  01-09-302469; Cégbírósági végzés kiállítója:  Fővárosi Törvényszék Cégbírósága; Képviselő: Veress Zsolt ügyvezető) és az általa nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő megrendelő, továbbiakban VÁSÁRLÓ jogait és kötelezettségeit tartalmazza.

A www.kesztyus.hu domain név alatt üzemelő webáruház rendszert az ELADÓ üzemelteti.

VÁSÁRLÓNAK minősül
Az a személy, aki az ELADÓ webáruházának szolgáltatásait igénybe veszi, azaz az ELADÓ webáruházának internetes felületén regisztrálja magát és e felületen keresztül árut, szolgáltatást megrendel, vásárol.

Az ELADÓ webáruházának Általános Szerződési Feltételeinek célja
Az ELADÓ a webáruházának Általános Szerződési Feltételeit továbbiakban ÁSZF, azért adta ki, hogy ebben részletesen szabályozza a webáruház-szolgáltatással és annak igénybevételével kapcsolatos feltételeket, a szolgáltató és a vásárló jogait, kötelezettségeit és egyéb, a webáruház-szolgáltatással összefüggő lényeges körülményeket.
Az ÁSZF az ELADÓ és a vele szerződéses kapcsolatba lépő VÁSÁRLÓ között létrejövő jogviszony általános feltételeit tartalmazza. Az itt nem szabályozott kérdéseket illetően az ELADÓ webáruház tevékenységére vonatkozó mindenkor hatályos magyar jogszabályok és hatósági előírások, valamint a Polgári Törvénykönyvben foglalt rendelkezések külön kikötés nélkül is irányadóak.

Az ÁSZF közzététele
Az ÁSZF VÁSÁRLÓ által történő elfogadása a webáruház-szolgáltatás igénybevételének előfeltétele. A feltételek elfogadásának minősül, ha a VÁSÁRLÓ az ELADÓ webáruháza által nyújtott szolgáltatásokat igénybe veszi, azaz regisztrálja magát. Akár új regisztrált felhasználóról, akár visszatérő felhasználóról van szó a megrendelés során felhívjuk a figyelmét az ÁSZF elolvasására, mert esetlegesen annak tartalma időközben módosulhatott. Az ÁSZF a lap alján megtalálható és letölthető PDF állományban!

Jelen ÁSZF 2017.11.15. napjától határozatlan ideig hatályos.

Az ÁSZF hatálya
Az ELADÓ fenntartja a jogot, hogy az ELADÓ webáruháza az ÁSZF-et részben vagy egészben bármikor módosíthatja. Az ELADÓ webáruházának ÁSZF-i és annak mindenkori módosítása a közzétételkor lép hatályba. Az ELADÓ webáruháznak ÁSZF-i mindaddig hatályban maradnak, amíg az ELADÓ webáruháza által nyújtott szolgáltatásokat az ELADÓ webáruháza biztosítja.

Az ELADÓ webáruházának szolgáltatási területének hatálya
Az ELADÓ webáruháza által biztosított adathálózati kezelői felület az adathálózat (internet) sajátosságai miatt mind belföldről, mind külföldről elérhető. Az ELADÓ azonban kizárólag a Magyar Köztársaság területére címzett megrendeléseket fogad el és teljesíti. A Magyar Köztársaság területén kívüli postai, illetve egyéb címre történő szállítást jelenleg nem tudja teljesíteni. Az ELADÓ webáruházában ezért a Magyar Köztársaságon kívüli regisztráció és megrendelés nem lehetséges.

Az ELADÓ és a VÁSÁRLÓ között vásárláskor létrejövő szerződés tárgyának lényeges tulajdonságai
Az adott áru megrendelésének időpontja az az időpont, amikor megrendelését az áruházon keresztül a VÁSÁRLÓ eljuttatja az ELADÓHOZ. Megrendelése akkor lép életbe, ha online megrendelését e-mailben vagy telefonon is visszaigazoljuk (max. 48 órán belül). Amennyiben ez a visszaigazolás nem érkezik meg 48 órán belül, úgy a VÁSÁRLÓNAK a megrendelésből fakadó ajánlati kötöttsége megszűnik, vagyis a szerződés megkötésének elmaradása nem kérhető rajta számon. Az áruházi rendszer által küldött automata megrendelés-másolat nem egyenértékű a fent említett visszaigazolással. A "Kapcsolat" menüpontban a VÁSÁRLÓ megtalálja elérhetőségi adatainkat. Ezen elérhetőségeken jelezheti szavatossági igényét, egyéb kifogását, vagy kérhet információt valamely termékről vagy megrendelésről.

Tájékoztatjuk továbbá, hogy internetes áruházunkban kötött elektronikus szerződése az interneten -kattintással- ráutaló magatartással valósul meg. Tájékoztatjuk, hogy az ELADÓ és a VÁSÁRLÓ között létrejött elektronikus szerződés nem minősül írásban kötött szerződésnek, fokozott biztonsági elektronikus aláírással nincs ellátva, nem kerül iktatásra, és a későbbiekben papír alapon nem hozzáférhető. Áruházunkban az elektronikus szerződést rögzítő maradandó elektronikus eszköz (szoftver) nyelve a: magyar. Tehát a szerződés megkötésének, és a szerződésnek valamint a későbbi kapcsolattartás során használt nyelv is a : magyar. Felhívjuk figyelmét, hogy az esetleges elírásokért, téves adatokért semmilyen felelősséget nem vállalunk! A termékoldalakon található termék leírások csak tájékoztató jellegűek, nem minden esetben tartalmaznak az adott termékről minden információt, a képek helyenként illusztrációk a termékek a valóságban eltérően nézhetnek ki. Tájékoztatjuk továbbá, hogy a termék gyártói minden esetben fenntartják a termék és azok tulajdonságainak, szolgáltatásainak, funkcióinak előzetes bejelentés nélküli megváltoztatását. A hivatalos termékleírásért kérjük látogasson el a termék gyártójának weboldalára. A feltüntetett vételár mindig bruttó ár az Általános Forgalmi Adót (ÁFÁ-t) tartalmazza, és magyar forintban értendő. A feltüntetett árak nem minősülnek közvetlen árajánlattételnek. Az esetleges elírásokból eredő károkért az ELADÓ nem vállal felelősséget.

A regisztrációhoz és rendeléshez szükséges adatok
- a VÁSÁRLÓ egyedi és érvényes e-mail címe (kötelező megadni);
- a VÁSÁRLÓ teljes neve (kötelező megadni);
- a VÁSÁRLÓ által szabadon választott becenév (amennyiben az ELADÓ a webáruházában aktiválja a Fórum vagy a Vendégkönyv szolgáltatást kötelező megadni);
- a VÁSÁRLÓ élő, és érvényes magyarországi telefonszáma (kötelező megadni);
- a VÁSÁRLÓ valós számlázási illetve szállítási cím, melyekre cégünk a számlát kiállítja illetve kiszállít (kötelező megadni);
- ha a VÁSÁRLÓ Cég nevére kéri a számla kiállítását akkor a CÉG pontos neve (nem kötelező megadni);
- a VÁSÁRLÓ által megadott Cég érvényes és pontos adószáma (ha a Cég nevét megadta a VÁSÁRLÓ akkor kötelező megadni);
- a VÁSÁRLÓ faxszáma, amennyiben a megrendelő szeretne bizonyos információkat faxon lekérni az ELADÓTÓL (nem kötelező megadni).

Fizetési feltételek
A VÁSÁRLÓ a megrendelés leadásakor a vásárolt áru és szolgáltatás ellenértékét készpénzzel, vagy az ELADÓ bankszámlájára való közvetlen előre utalással teljesíti. A VÁSÁRLÓ a megrendelés összes tételét egyben átveheti, vagy a teljes megrendelés átvételét megtagadhatja. Amennyiben a rendelés átvételét megrendelő megtagadja, az ELADÓ fenntartja a jogot, hogy a megrendelő regisztrációját megszüntesse, valamint esetlegesen közben leadott rendeléseit érvénytelenítse, egyéni mérlegelés alapján.

Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.Adatvédelmi nyilatkozat
Az ELADÓ webáruház-szolgáltatásainak igénybevételéhez szükséges regisztráció során az ELADÓ a következő adatokat rögzíti a vásárlókról:
- a VÁSÁRLÓ e-mail (elektronikus levelezési) címe;
- a VÁSÁRLÓ neve;
- a VÁSÁRLÓ szabadon választott beceneve (ha a rendszer a regisztráció folyamán vagy a rendszer használata folyamán kéri a becenén megadását);
- a VÁSÁRLÓ telefonszáma;
- a VÁSÁRLÓ faxszáma (ha a VÁSÁRLÓ megadta a faxszámát);
- a VÁSÁRLÓ által megadott számlázási és szállítási címek;
- a VÁSÁRLÓ telefonszáma;
- a VÁSÁRLÓ által megadott jelszó (egyirányúan elkódolva).

A megrendelt áruk kiszállítása érdekében az ELADÓ a következő adatokat bocsátja a szállító, illetve a szállító megbízottja rendelkezésére: 
- a VÁSÁRLÓ által megadott címzett neve;
- a VÁSÁRLÓ által megadott címzett teljes címe;
- a VÁSÁRLÓ megrendelésének összesített végösszege;
- a VÁSÁRLÓ a rendelés folyamán az ELADÓ webáruháza által generált megrendelésének száma;
- a VÁSÁRLÓ telefonszáma;
- a VÁSÁRLÓ faxszáma (ha megadta).

Az adatok védelméről részletesen az "Adatvédelmi nyilatkozat" menüpont alatt tájékozódhat.

A megrendelés módosítása, törlése
A 2001. évi CVIII. törvény "az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről" értelmében a megrendelés leadásakor a VÁSÁRLÓ felé azonnal értesítést küld az ELADÓ webáruház szoftvere a rendelés felvételének tényéről. Ez az értesítés nem minősül az ELADÓ és a VÁSÁRLÓ között létrejött szerződésnek! Csupán jelzi a VÁSÁRLÓNAK, hogy rendelési igényét rendszerünk regisztrálta és továbbította az ELADÓ illetékes munkatársa felé. Amennyiben a VÁSÁRLÓHOZ ez 48 órán belül nem érkezik meg, akkor a VÁSÁRLÓ ajánlattételi kötöttségei megszűnnek. Az ELADÓ a rendelés teljesítésének megkezdéséig megadja a lehetőséget a VÁSÁRLÓNAK rendelése visszavonására elektronikus úton. A rendelés teljesítésének megkezdésekor a VÁSÁRLÓ e-mailben és/vagy telefonon értesítést kap a teljesítés várható időtartamáról, és a teljesítés megkezdésének tényéről, ezután már csak személyesen (az "Vevőszolgálat" vagy "Elérhetőségek" menüpontok alatt található elérhetőségek valamelyikén keresztül) van lehetőség rendelésének visszavonására, melyet a következő irányelvek alapján tud az ELADÓ ügyfélszolgálata elfogadni, vagy visszautasítani:

- átutalással történő fizetés esetén a rendelés visszavonását a kézpénzes fizetés szabályai szerint fogadhatja el, azzal a kitétellel, hogy az átutalt pénzt a 17/1999. (II. 5.) Kormányrendelet "a távollévők között kötött szerződésekről" (megtekintheti ide kattintva) szabályozásai alapján 30 napon belül téríti vissza a megrendelőnek, valamint a banki tranzakciók során keletkezett költségeket ebben az esetben a megrendelőre hárítja;
- "Személyes áruátvétel" választása esetén, az ELADÓ webáruháza értesíti a vásárlót az áru rendelkezésre állásáról. Amennyiben a VÁSÁRLÓ ezen értesítéstől számított 8 napon belül nem intézkedik az áru átvételéről vagy halasztási igényéről, úgy a VÁSÁRLÓ megrendelését töröljük.Az elállás joga 

A távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) kormányrendelet szabályozása értelmében a fogyasztó a megrendelt termék(ek)et kézhez vételétől számított 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket.

Az elállási joggal élő vásárlónak kötelessége saját költségén visszajuttatni a terméket a Webáruház üzemeltetőjének. Fontos! A vásárló nem kötelezheti az eladót a szállítási díj kifizetésére, ez minden esetben a vásárlót terheli!

Az elállási jog gyakorlása esetén a fogyasztót a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli, a vállalkozás azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését.

Bizonyos esetekben azonban nem illeti meg a fogyasztót az elállási jog

Ha a termék kifejezetten a fogyasztó kérésére, az ő által szabott igények alapján egyedi kérésének megfelelően került előállításra (pl:  feliratozott póló, egyedi gyártású munkaruházat).

Higiéniai termékek esetén, amennyiben már kibontásra került a termék.

Elállási jog gyakorlásának menete

Amennyiben élni szeretne elállási jogával annak jelzését megteheti a megadott elérhetőségeink valamelyikén írásban, vagy telefonon.

Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe, telefonon történő jelzés alkalmával pedig a telefonon történő jelzését.

Postai úton történő jelzés esetén feltétlenül ajánlott küldeményként adja fel jelzését, így tudja igazolni a postára adás dátumát.

A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségéve juttassa vissza a cégünk címére.

Kiemelten ügyeljen a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a Vásárlót terheli!

A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően, videó kamerával rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség (például, hogy a visszaküldött termék sérült, vagy hiányos volt).

A termék visszaérkezését és ellenőrzését követő harminc napon belül a Kesztyűs.hu Kft. a Vásárló által megadott bankszámla számra visszatéríti a termék vételárát.

Rendeléskövetési szolgáltatás
A rendeléssel kapcsolatos kérdéseiről az ELADÓ webáruházának Vevőszolgálata nyújt tájékoztatást, valamint rendelésének státuszát az ELADÓ webáruházának felületén a "Személyes beállítások" menüpontban is megtekintheti, nyomon követheti.

A szerződés megszűnése
A VÁSÁRLÓ bármikor kérheti az ELADÓ és a VÁSÁRLÓ között a megrendelés folyamán létrejött szerződés megszüntetését, ezt a VÁSÁRLÓ személyazonosságának igazolása után az ELADÓ tudomásul veszi, és a VÁSÁRLÓ az ELADÓ webáruházának használati lehetőségét biztosító VÁSÁRLÓ adatainak törlési igényét az ELADÓ Vevőszolgálatához történő beérkezésétől számított 8 munkanapon belül az ELADÓ maradéktalanul törli a webáruházának rendszeréből.

Az Kesztyűs.hu Kft. fenntartja magának a jogot, hogy a vásárló nem megfelelő viselkedése esetén, valamint ha jogellenesen, megtévesztően használ személyes adatot, vagy bűncselekményt valósít meg, akkor a felhasználási feltételekben biztosított módon a szerződést egyoldalúan felmondja.

Az ELADÓ felelőssége nem terjed ki
A VÁSÁRLÓ hanyagsága által okozott visszaélésekre (pl.: jelszavának harmadik személy résézre történő kiadása), azokért anyagi illetve erkölcsi felelősséget nem vállal. Az ELADÓ webáruház-rendszere által digitálisan rögzített és archivált adatok alapján ítéli meg a vitás helyzeteket, ezek vonatkozó részeit a VÁSÁRLÓ kérésére rendelkezésére bocsájtja.

Általános felelősség korlátozás
Az ELADÓ webáruházának oldalait mindenki csak saját felelősségére látogathatja illetve annak szolgáltatásait saját felelősségre használhatja. Az ELADÓ a webáruházának oldalain megjelenő esetleges téves vagy megtévesztő tartalomért-, a megjelenő információk valódiságáért, pontatlanságáért, esetleges elírási, megjelenítési, a weboldalak és szolgáltatások használatából-, azok használatra képtelen állapotából-, meghibásodásából-, szüneteléséből- vagy megszűnéséből eredően a VÁSÁRLÓKAT ért bárminemű veszteségért, közvetlen vagy esetleges következményekkel járó kárért felelősséget nem vállal.

Az ELADÓ webáruházából interneten történő vásárlás feltételezi a VÁSÁRLÓ részéről az internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai adottságokra és a felmerülő hibákra.

Az ELADÓ semmilyen módon nem felelős az alább felsorolt körülményekért, tényekért, bármilyen okból is jelentkeznek, vagy következtek be:
- az Interneten küldött és/vagy fogadott, nem az ELADÓ-tól illetve az ELADÓ webáruház rendszeréből származó bármilyen adat okozta problémákért;
- az Internetes hálózat bármilyen működési hibájáért, ami megakadályozza az ELADÓ webáruházának akadálytalan működését és a vásárlást, megrendelés vagy fizetés folyamatát;
- bármilyen adatvesztésért;
- bármely, a folyamatban alkalmazott szoftver nem megfelelő működésének következményeiért;
- a szolgáltató hálózatban bármilyen programhiba, rendkívüli esemény vagy technikai hiba következményeiért.

Az ELADÓ bármikor, előzetes értesítés nélkül módosíthatja a jelen oldalakon található anyagokat vagy a bennük feltüntetett termékeket és árakat.

Az ELADÓ webáruháza más weboldalakra vonatkozóan is tartalmaz hivatkozásokat, linkeket. Más weboldalak tartalmáért felelősséget az ELADÓ nem vállal.

Záró rendelkezések
Az ÁSZF feltételeket az ELADÓ – a vonatkozó hatályos Magyar jogszabályi rendelkezésekkel összhangban - egyoldalúan jogosult megváltoztatni, módosítani és/vagy kiegészíteni. A módosított ÁSZF az ELADÓ webáruházának internetes oldalain történő közzététel napján lép hatályba.
Az ELADÓ webáruházának internetes oldalait látogató VÁSÁRLÓK kötelesek rendszeresen tájékozódni jelen ÁSZF módosításai tekintetében. Amennyiben a vásárló a jelen ÁSZF módosításának hatálybalépését követően továbbra is látogatja az ELADÓ webáruházának internetes oldalait és megrendelést ad le, azt az ELADÓ jogosult úgy értelmezni, hogy a VÁSÁRLÓ az ÁSZF módosítását elfogadta.